SEO contest: vakantietraveldir

Ik vind het altijd leuk om met SEO contests mee te doen. Ik doe al mee met de Advortex affiliate marketing seo contest. En heb al meegedaan aan de pvmultimedia seo contest en de ambatchdotcom seocontest. Nu ga ik ook meedoen met de SEOlinks vakantietraveldir seo contest. Het lijkt met leuk om eens met deze contest mee te doen, want de vorige twee contests waarbij ik mee deed waren gepromoot op tbforum.nl en nu wordt het georganiseerd door SEOlinks. Het probleem van contests die op tbforum gepromoot worden vind ik dat iedereen overal een probleem over maakt. Ook zie je niet veel uitzonderlijke SEO technieken voorbij komen. Vaak zijn het wat site wide links en wat directory links die het hem doen. Helaas nooit een mooi staaltje linkbait of media aandacht. Daarom ga ik eens kijken wat het kaliber van de SEO's van SEOlinks.nl is.

Ik vind zelf helaas altijd dat het wat matigjes georganiseerd wordt. Ten eerste de press releases om het zo maar even te noemen. De PVmultimedia seo contest was alleen maar gepromoot op Sitedeals.nl, TBforum.nl en op PVMultimedia.nl zelf. Waarom alleen die websites? Waarom zou je niet je contest promoten op andere webmaster forums? Waarom geen press releases? Waarom zie ik er niets van terug in de sociale media? Ik vind de media aandacht die de organisatoren proberen te bereiken te klein. Ik zou dat zelf anders doen.

Verder zijn er natuurlijk individuele fouten gemaakt. Maar dan kun je van elkaar leren natuurlijk! Ik zie nu bij alle drie de Nederlandse SEO contests dat ze zeggen dat je op een bepaald keyword hoog moet scoren in Google.nl. Maar Google heeft talloze datacenters die niet allemaal dezelfde resultaten weergeven. Je moet dus een datacenter uitkiezen die je als doorslaggevend aanhoudt. Die fout heeft PVmultimedia gemaakt, helemaal niets mis mee natuurlijk, ze hebben die fout hersteld. Maar waarom maken de andere SEO contests die erna kwamen dezelfde fout?

Daarnaast begrijp ik niet dat de SEO contests binnen Nederland en België georganiseerd worden. Wat is er mis met het buitenland? Je hebt hier een enorm voordeel mee als organisator. Je hebt een enorme geïnteresseerde markt die mee willen doen. Je kunt hier 10 keer zoveel backlinks mee krijgen, en er zullen meer grotere spelers mee doen.

Verder is het natuurlijk stom om een deelnemers lijst te hebben. Je moet dat niet doen. Dan moet iedereen zich binnen een bepaalde tijd inschrijven en dat is niet echt nuttig. Als je dat gewoon niet doet zullen er zich veel meer mensen aanmelden. Je kunt zeggen dat het dan niet meer controleerbaar is, maar dat is toch het pakkie an van de organisator? Als de organisator gewoon af en toe onaangekondigd een steekproef doet of de links wel geplaatst zijn, dan zal echt iedereen wel die links plaatsen hoor, en doen ze het niet dan kost het je toch geen geld.

Verder hoor ik vooral op TBforum geluiden dat het niet eerlijk is. De een heeft een beter eigen netwerk dan de ander, de een heeft betere manieren van backlinks verzamelen dan de ander. De een heeft een sterker domein dan de ander. Maar dit is toch het hele idee van een SEO contest? Dat je beter bent dan de ander? Anders zijn we allemaal winnaars. Ik twijfel er niet aan dat we allemaal goed zijn in SEO, maar is er een de beste.

Zo, dat wilde ik even kwijt. Haha, dit is meteen ook de contest pagina waarmee ik mee ga doen met de vakantietraveldir contest.

Ik doe trouwens mee voor het geld, als ik het geld win van beide contests, dan win ik 600 euro. Hier kan ik dan zelf €400 bijleggen om een eigen internationale SEO contest te beginnen.

Ik zal even het verplichte linkje plaatsen: Vakantie travel directory.