9 geheime tips voor het optimaliseren van je artikelen en blogs

Als je bijvoorbeeld een blog hebt of een site met veel artikelen, dan wil je niet alleen dat die pagina's goed ranken in de zoekmachines, je wilt ook dat ze aantrekkelijk zijn om te lezen. Want dat levert immers geld en soms ook backlinks op. Daarom hier een paar makkelijke tips waar je aan kan denken als je je blogs of artikelen wilt optimaliseren zodat ze meteen aandacht trekken en bekeken worden.

Vaak is het zo dat bijvoorbeeld op een weblog je een lijst ziet met de titels van die blogs met een kort stukje tekst van de blog zelf. Deze moet je optimaliseren om zo veel mogelijk lezers te trekken die op de 'meer lezen' link klikken. We beginnen met de titel.

Titel
1) Maak een mooie lijst in het artikel en refereer ernaar in de titel. Zet er dus "7 stappen om..." of "101 tips voor...". Hoe hoger het getal hoe beter!

2) Maak zo lang mogelijke titels, hoe langer de titel hoe meer het opvalt op je pagina's.

3) Gebruik mysterieuze woorden zoals 'geheime', 'vergeten', 'verborgen' enz. Dit trekt namelijk de lezer aan verder te lezen, het maakt de lezer nieuwsgierig.

4) Gebruik machtwoorden, dit is vooral bij engelse blogs handig omdat die in het engels machtiger klinken. Denk hierbij aan woorden als: massive, monster, super, huge, brutal, powerful.

5) Garantie, zeg dat het nooit mislukt, dat het altijd zal blijven werken en dat het nooit zal verouderen.

Hiermee komen we meteen aan bij het optimaliseren van het voorstukje van je blogs. De bedoeling van het voorstukje is dat je de lezer in je verhaal trekt.

Voorstukje
6) Als je punt 5 hierboven leest denk je meteen dat het garantie heeft, waarom? Omdat er drie keer hetzelfde staat maar op een andere manier geformuleerd. Overdrijf dus een beetje, herhaal de belangrijke dingen in andere woorden.

7) Zorg dat je bijna geen informatie weg geeft. Zorg dat de lezer niet meteen naar het volgende blogbericht hoeft omdat ie alle informatie al weet. Zorg ervoor dat je de lezer over haalt het hele bericht te lezen omdat in het voorstukje nog geen informatie staat.

8) Maak de lezer nieuwsgierig, gebruik weer van die mysterieuze woorden als geheime, of nog nooit eerder vertoonde. Gebruik ook weer die machtwoorden: mindblowing, catastrophical enz.

9) Maak te tekst aantrekkelijk om verder te lezen, gebruik bijvoorbeeld woorden als gratis, zeer goedkope of makkelijke.