Nieuw domein, nieuwe sandbox

Iedereen kent de sandbox wel. En dat is nou juist het probleem wat ik ga krijgen met deze nieuwe site. Het domein is nieuw, zoekmachine optimalisatie is een behoorlijke niche, dus waarschijnlijk kom ik vandaag of morgen in de sandbox terecht. Een aangezien er niets aan te doen is, zal ik er meteen maar even een testje tegenaan gooien.

De sandbox is eigenlijk gemaakt om spam websites in quarantaine te zetten, om die spam websites te herkennen heeft Google allerlei detection tools (neem ik aan) om te zien of de website geoptimaliseerd wordt of niet. Ik denk dat telkens dezelfde anchor texten, links naar de index en unrelated backlinks hier o.a. invloed op hebben. Daarom ga ik de komende tijd helemaal geen linkbuilding doen. Ik zelf niet in ieder geval, want dat gaan jullie voor me doen. Ik ga ervoor zorgen dat jullie, de lezers, als jullie een website hebben vanzelf naar mijn interessante pagina's linken. Linkbaiting dus. De links zijn dan in principe natuurlijk en Google zou moeten zien dat mijn website op een natuurlijke manier backlinks krijgt.
Maar is Google geavanceerd genoeg om een 'natuurlijke' website te onderscheiden van een 'onnatuurlijke' SEO website? We zullen zien wat er gebeurd.