Neerlandsch trots: onze eigen Google Guy, of toch niet?

UPDATE: Sorry, deze persoon werkt niet voor Google en heeft daar ook niet gewerkt, maar hij heeft er wel veel verstand van. Ik heb nu nog veel van de uitspraken van deze persoon geleerd en ik denk dat jullie er ook wat aan zullen hebben, vandaar dat ik de post laat staan voor de tips die deze persoon geeft op tbforum. Maar hij is dus geen Google Guy.

Ik ben al een tijdje lid van het oudste en grootste webmaster forum van Nederland, TBforum.nl. En al die tijd loopt er al een soort GoogleGuy op dat forum rond. Tenminste, het gerucht ging dat deze persoon voor Google werkte. Deze GoogleGuy is nog regelmatig online maar post bijna niet meer helaas. Maar de berichten die hij plaatste wijzen erop dat hij veel verstand van zaken had, zo wist hij al dingen die pas een jaar later door de mainstream SEOers ontdekt werden.

Vroegah ging hij schuil onder de forumnaam JH. Hij zat in de ringtonebusiness. Hij beheerde toentertijd de sites theringtones.com en polyringtones.tv en nog een paar anderen. Ondertussen zijn de sites verkocht of offline en is zijn identiteit geheel niet meer te achterhalen uit een whois. Maar door de nieuwe functies van TBforum is nu wel een mooie lijst beschikbaar van al zijn posts. En dat levert behoorlijk interessante informatie op die ik zelf ook nog niet wist. En dit is vaak informatie uit 2004! Op dit moment heeft hij zijn forumnaam veranderd in Zzz zzz. In totaal heeft hij 118 posts ik zal er hieronder een paar quoten.

3 aug 2005 stelde iemand de volgende vraag:
Dus is het beter voor bv je PR als iemand dikgedrukt naar je toelinkt? Of heeft het andere voordelen als iemand je dikgedrukt linkt?
Kijk dat het voor je pr geen ene donder uitmaakt weten we allemaal, ook in 2005 al. Een aantal antwoorden zeggen dat dikgedrukte of schuigedrukte links meer waarde doorgeven omdat ze tenslotte dikgedrukt worden, en dan dus meer moeten opvallen dan andere links. Maar hierop reageert JH: Helaas, dat klopt dus niet.
Dit was voor een jaar terug nog wel het geval, maar dit werkt al een hele tijd niet meer.

Daarna zegt iemand: Verduidelijking: <i></i> heeft even veel waarde als <b></b> , als je in je text de relevante keywords, die gelijk zijn aan je keyword phrase, italic of bold maakt weegt google ze zwaarder

Hierop antwoord JH:
dat probeerde ik net ook al uit te leggen: DAT is dus niet waar. Voor een jaar terug deed google hier nog wat mee, daar is nu geen sprake meer van, sterker nog, je website wordt extra in de gaten gehouden... zucht...
Dit wist ik zelf nog niet! Ik wist dat het geen grote impact op je rankings had, maar dat het je site vlagt is nog niet bij mij opgekomen, het is eigenlijk wel logisch aangezien je als zoekmachine dan extra op andere SEO tricks van die site kunt letten.

Hierna vraagt iemand:
@J H, ik heb het wel eens vaker gehoord dat Google niet of nauwelijks aandacht besteed aan bold teksten, maar hoe kom je aan die wijsheid? Heb je ergens een bronvermelding of ben je er zelf achter gekomen door uit te testen etc?

JH antwoord met:
Ik doe wat met zoekmachines
Er volgen reacties zoals: Wat doe je ermee?
Ik hoop niet wat ik denk dattie doet :P
@ J H, wat dan precies?
Maar dan grijpen de moderators in, in dit geval de admin van de site (Erwin), deze kent JH en heeft al eerder laten doorschemeren dat JH te vertrouwen is wat zoekmachine optimalisatie betreft. Maar in ieder geval wordt de mond van de nieuwsgierigen gesnoerd:
On-topic guys!
En dit is het einde van de thread, geen reactie meer van JH.

In juni 2005 zegt JH:
Als je het beredeneert, is het ook eigenlijk raar. Je waardeert een website op het aantal ingaande links. Dat zegt niets over de Kwaliteit van de website en dat is volgens mij nou net wat Google wél wil bieden.

Als 1000 websites linken naar een website met het woord ringtones, dan staat die op nummer 1 in google, maar dat betekent niet dat die website ook goed hoeft te zijn. Wie bepaalt of die website goed is? Niet een computer die het aantal links telt! Dat moet nog steeds de mens zelf doen.

Ik vind het dus ook een heel goed initiatief van Google om de rel=‘nofollow’ te gebruiken. Als webmaster maak je aan Google duidelijk dat je de website linkt, maar je vind hem niet de allerbeste... en daar gaat het Google om. PageRank wordt meer een PeopleRank.
Zegt hij dit met het Trustrank algo in zijn achterhoofd? Het klinkt in ieder geval wel logisch, maar er waren al posts over trustrank in februari dat jaar dus helaas kan ik hiermee niet bewijzen dat hij misschien enige voorkennis zou hebben.

In november 2004 zegt hij als antwoord op een vraag of subdomeinspam een goed idee zou zijn:
Je zal iedere maand een penalty punt krijgen. Na een half jaar kom je in de gevaren zone. Als dan iemand een mail naar Google stuurt met het idee dat je de index van Google aan het vervuilen bent, wordt je definitief geweerd uit de index.
Hier kan Ringtones4all .nl over meepraten. Die heeft z'n eerste ban al te pakken.
Het maakt niet uit of je de index nu vervuilt met subdomeinen of extra folders. Als daadwerkelijk de info hetzelfde is, dan kun je wel eens pech hebben.
Op de korte termijn zal je dus denken dat het succes heeft, maar ik spreek je graag weer over 6 maanden.

Ik heb een bewijs dat Google ook 'persoonlijk' de pagina's checkt. Wees dus op je hoede..
Hier hoor ik nieuwe dingen, pagina's die penalty punten krijgen? Misschien was het vroeger wel zo, maar tegenwoordig gaat het sneller, maarja dit was wel 2004. Verder zegt hij dat hij bewijs heeft dat Google ook persoonlijk de pagina's checkt. Dit leek mij eerlijk gezegd wel logisch, en dit dacht ik zelf eigenlijk ook altijd. Maar zeker wist ik het nooit. En de eerste keer dat het openbaar bewezen werd was juni 2005. Dat is wel een half jaar later!

Helaas zijn er verder geen berichten meer van JH die erop duiden dat hij een Google werknemer zou zijn. Maar nog wel even een paar tips van JH voor de liefhebber:
Tip 1: Maximaal één op de vijf mag een externe link zijn.

Heeft een webpagina 20 interne links, dan niet meer dan 5 externe links naar andere websites. (met vergelijkbaar onderwerp)

Die extern gelinkte websites moeten ook aan deze voorwaarden voldoen om een beter pagerank te krijgen.

Zoek dus een paar goede linkpartners als je hoger in Google wilt komen te staan én een betere Pagerank wilt.

Als je dus gelinkt wordt op een website met heel veel links erop, dan heeft dat weinig zin voor je. Jij plaatst dan een link op je eigen website naar die linkpartner, terwijl het jou niets oplevert.

Wil je toch naar die linkpartner linken, maak dan een aparte 'links-pagina' aan.

Tip 2: Heb je geen "links-pagina"?
Het is nog steeds het grootste misverstand hier op dit forum, dat een link op de index/beginpagina beter zou zijn dan een link op een links-pagina.
Zolang je maar een link op je hoofdpagina naar je "links-pagina" hebt, maakt het niets uit.

Sterker nog, en dit begrijpen de meesten niet, je website doet het beter met een aparte links-pagina dan wanneer je je linkpartners op de hoofdpagina zet.

Ik ga het niet uitleggen, dit is SEO, maar je mag het van me aannemen.

Vervolg in het topic:
@mobile supersounds,
Niemand linkt meer voor bezoekers hoor, dat speelt al een tijdje. Iedereen wil het voor de PR.

Als er gelinkt wordt voor de bezoekers, dan zal ik wel niet begrijpen waarom iemand links wil wisselen met een website die maar 5 bezoekers heeft?
PUUR voor de pagerank, maargoed die websites zullen we dadelijk toch niet meer vinden in Google, omdat die met een nieuw algoritme bezig is die dat soort websites eruit filtert.

Zoals het altijd gaat: een kleine groep webmasters weet wat er speelt en zijn actief met SEO bezig en pas een jaar later denkt de grote meute het ook ontdekt te hebben en dan komt Google alweer met wat nieuws en is alles voor niets geweest.
Zo gaat het al 4 jaar lang en is erg grappig om steeds weer te herkennen, ik geef af en toe wat SEO tipjes, maar ik geloof dat ik over een jaar het wel weer zal terug vinden op dit forum, erg geestig....

Hier nog een leuk tipje voor meer linkjuice als je gedeeplinked wordt.

JH een werknemer van Google? Ik weet het niet, het zou kunnen, misschien heeft hij een tijdje gewerkt bij Google maar is er later mee opgehouden. Misschien heeft hij helemaal niet gewerkt bij Google. Maar een ding kunnen we zeker van zijn, hij had verstand van zaken in die tijd. Zoveel verstand zelfs dat ik er nu nog van kan leren (4 jaar later), en anderen ook denk ik.

Stem op dit artikel op ekudos: