Fase 3 van de zoekmachine optimalisatie

Zo, na lange tijd toch nog maar weer even een blogpostje. Ik had in fase 2 geroepen dat ik aan deze voorwaarden wilde gaan voldoen.

- Website toevoegen aan startpagina's/directories
- Enkele links van hoge trust domeinen (gov/edu).
- Iedere dag minstens 1 blogpost.
- Adverteren in het commerciële gedeelte van tbforum.nl voor meer bezoekers.
- Een aantal Nederlandstalige artikelen schrijven.
- Een aantal Engelstalige artikelen schrijven voor later.
- Beginnen aan een artikel dat een authority document moet gaan worden.

Nu ga ik even opbiechten dat niet alles gelukt is. Ik heb wel deze websites aan diverse startpagina's toegevoegd, maar velen zijn nog niet geaccepteerd. Dus dat blijft afwachten.

De hoge trust link die ik gevonden heb werkt niet helemaal, maar dat heeft niet zo heel veel haast. De link komt van harvard.edu, alleen krijg ik een of andere foutmelding op de pagina waar de link zou moeten komen, dus daar kijk ik later nog wel even naar.

Ik zou ook iedere dag een blogpost schrijven en dat is helaas ook niet helemaal gelukt. Dit komt onder meer omdat ik eigenlijk niet zoveel tijd heb, en de onderwerpen om over te schrijven willen niet echt in me op komen.

Verder wilde ik adverteren in het commerciële gedeelte van tbforum.nl. Dit is nog niet gelukt omdat de betaallijn niet helemaal jofel is. Ik krijg de melding dat de dienst is uitgezet. Dit heeft eigenlijk ook niet echt een prioriteit aangezien ik de laatste tijd toch niet genoeg blog.

Het schrijven van Nederlandstalige artikelen is min of meer wel gelukt, er zijn een paar artikeltjes bij gekomen en nog in de maak. Ook ga ik het wikipedia beleid volgen door een zooitje SEO en marketing gerelateerde woorden uit te leggen en die te gaan linken vanuit mijn posts. Waardoor veel woorden linken naar de betekenis van die woorden. Hierover later meer.

Aan de Engelstalige artikelen ga ik zometeen beginnen, de artikelen zelf krijgen jullie op deze site niet te zien, maar de info die erin staat zal in het Nederlands op deze website komen, of staat al op deze website.

En het authority document is een beetje uit de hand gelopen, wat ik daarmee ga doen vertel ik misschien later, maar momenteel staat het op een laag pitje.

Nou dat is nu allemaal leuk en aardig maar wat was nou de bedoeling?
De bedoeling is heel simpel, nu heb ik een bodempje van links en een zooitje content. Verder is het domein een tijdje oud en kan ik serieus aan het werk. Ik kan gaan linkbuilden! Dit vind ik een van de leukste dingen van de SEO. Vaak ben ik een beetje te enthousiast en heeft een nieuwe site in de tweede week van het bestaan al meteen 10.000 backlinks van allerlei verschillende domeinen uit alle uithoeken van het internet met allemaal dezelfde anchortexten. Dat levert mij dus vaak een heel mooi penalty'tje of een devaluationtje op. Maar nu dus niet muhahaha! Want ik heb me weten te beheersen. Tenminste tot nu toe!

Want ik fase 3 ga ik linkbuilden. Wat ik precies ga doen:

- Linkbuilden
- Moeilijke woordenlijst uitbreiden
- Website ombouwen naar wikipedia style internal linking.

Met de nadruk op linkbuilden. Ik sta nu nog op plekkie 488 in Google voor de term zoekmachine optimalisatie. En dat gaat een top 50 notering worden in november. Hetzelfde geldt voor de term SEO waar ik nog nergens te vinden ben.

Dus voor zover de planning van fase 3, mijn handen jeuken al en de eerste paar backlink boosts liggen al te wachten.