Adwords linkbait

Vandaag las ik op TropicalSEO.com een verhaal dat die site een referrer kreeg van een keyword waar die site niet in de organische resultaten stond maar in de betaalde. Maar de eigenaar van die website had nooit geadverteerd in adwords met die site. Hierdoor kreeg hij het idee dat er iemand anders die regelmatig comments plaatst op zijn blog erachter zat. En wat deed hij? Hij plaatste een link naar die persoon zijn website in een blogpost.

Dit is dus een geniale vorm van linkbaiting. Je moet alleen wel een beetje laten doorschemeren dat jij ervoor hebt betaald zodat er wel een link naar je geplaatst wordt. Hiermee kun je voor een paar cent al een backlink krijgen vanaf een authority site binnen je niche. Dit is natuurlijk vooral bij blogs wel handig om te doen aangezien die persoonlijker zijn dan gewone sites.

Een manier om duidelijk te maken dat jij voor de link betaald is bijvoorbeeld om te adverteren op het keyword site:www.optimalisatietips.nl voor een domein van je concurrent. Dan klik je zelf op je eigen advertentie en je concurrent ziet in zijn logs dat er iemand via de query site:www.optimalisatietips.nl op zijn site is geweest. En via de organische resultaten is dat onmogelijk met het site: command. Hierdoor trek je de aandacht van die persoon. Die persoon ziet dan dat er via de betaalde resultaten voor hem geadverteerd wordt en blogt er misschien over, en zo heb jij er weer een backlink bij! Je moet natuurlijk wel even uitkijken dat diegene niet al adverteerd in Google want dan heb je kans dat het niet zo opvalt.