Adsense

Adsense is een advertentie programma van Google waar je geld kunt verdienen door Google advertenties op je website te zetten. Iedere keer als iemand op je website op een advertentie klikt krijg jij daar geld voor. Je kunt betaald krijgen voor kliks, views en sinds kort ook voor leads.

Het mooie van adsense is dat het kijkt naar de content van je pagina en daar de advertenties naar aanpast. Hierdoor heb je altijd gerelateerde advertenties op je webpagina staan en zul je de meeste kliks krijgen omdat mensen geïnteresseerd zijn in het onderwerp.

Adsense is ook een van de weinige advertentie netwerken waar je veel betaald krijgt. Dit komt onder andere door de hoeveelheid adverteerders in het netwerk. De adverteerders moeten tegen elkaar opbieden voor een hoge positie in het gesponsorde gedeelte van Google. Hierdoor staan er bijna altijd 'dure' advertenties op je webpagina waar je veel mee kunt verdienen. Soms kun je zelfs enkele dollars per klik verdienen. De geruchten gaan dat er zelfs tientallen dollars verdiend kunnen worden maar dit is meer een grote uitzondering dan regel.