Let goed op voordat je een tuinhuis gaat kopen!

Heb je altijd al een tuinhuis in je tuin willen hebben? Dan moet je op een paar dingen wel goed opletten want voor je het weet kom je voor verassingen te staan. Daarom heb ik hier 5 dingen waar je op moet letten voordat je een tuinhuisje wilt gaan kopen.

- Onderhoud van een tuinhuis
Als je een tuinhuis hebt gekocht dan moet je het nog wel onderhouden, dit kost tijd en geld. Let bijvoorbeeld op goede beits, en check je tuinhuis vaak op houtrot.

- Vergunning
Soms moet je een vergunning hebben om een tuinhuis te mogen hebben, dit hangt wel een beetje af van de gemeente waar je woont en hoe groot het tuinhuis is. Ook kan het zijn dat je een bouwvergunning nodig hebt om het tuinhuis ook daadwerkelijk te mogen bouwen, dit hangt ook van de gemeente waar je woont af.

- Zelf bouwen of laten doen?
Je kunt natuurlijk zelf een tuinhuis bouwen, maar je kunt het ook laten doen. Het is natuurlijk goedkoper als je zelf je tuinhuis bouwt, en je krijgt precies wat je in gedachten had. Maar het is natuurlijk kwalitatief altijd beter als het door een professioneel bedrijf gedaan wordt. Vaak heb je dan nog garantie ook, en je komt niet voor dure verassingen tijdens de bouw te staan.

- Prijs
Let op de prijs van een tuinhuis, vaak zijn tuinhuizen behoorlijk duur, en zijn ze ergens anders voor veel minder geld te krijgen. Oriënteer dus eerst goed voordat je een tuinhuis koopt. De prijs hangt natuurlijk ook af van de grootte van je tuinhuis en wat je er allemaal in wilt hebben.

- Elektriciteit en water
Als je zelf een tuinhuisje wilt bouwen moet je wel opletten dat er elektriciteit aangelegd moet worden. Je moet dan vaak je hele tuin omploegen om de buizen en kabels weg te moffelen, houd hier rekening mee. Daarnaast is een watertoevoer ook wel handig als je een sauna wilt in je tuinhuis.

Kortom, oriënteer je dus goed voordat je een tuinhuis gaat kopen. Er zijn vele bedrijven die tuinhuizen verkopen dus er is keuze zat.
Bedenk ook van te voren wat je wilt met het tuinhuis en hoe groot het ongeveer moet zijn, dan is de keuze uiteindelijk makkelijker. Veel succes met het kopen van een tuinhuis!