Normale verdeling en het Google algoritme

Dit blogbericht zit eigenlijk al een week in mijn hoofd, ik heb namelijk een weekje terug een examentoets herkansing gedaan voor wiskunde. Onderdeel van die toets was de normale verdeling. Ergens rond die tijd was er op Netters ook een artikel over de normale verdeling gebruikt bij marketing en toen schoot mij ineens te binnen hoe Google de normale verdeling kan gebruiken voor hun algoritme. Eerst zal ik even uitleggen wat de normale verdeling ongeveer inhoud.

Een normale verdeling is een soort wet of guideline. De normale verdeling heeft altijd dezelfde grafiekvorm:
Normale verdeling
Een aantal voorbeelden van normale verdelingen zijn:
- Lengte van de gemiddelde man in Nederland
- Gewicht van augurken in een grote partij
enz.

Maar wat heeft dit nu met SEO te maken?

Linkbaiting

Ik heb al in eerdere posts geroepen dat ik mijn eerste links door linkbaiting zou krijgen. En in deze post ga ik maar even uitleggen hoe ik dat aan ga pakken.

Het is mij opgevallen dat er een aantal Nederlandse SEO's zijn die een blog hebben, het is mij ook opgevallen dat ze vaak elkaars blog lezen en erin reageren. Ook wordt er onderling gelinkt naar interessante artikelen/blogs van andere SEO blogs.

Google nog steeds de beste zoekmachine in VS

Vanmorgen kwam ik ongeveer rond een uur of elf mijn bed uit gestrompeld, even Netters gechecked op nieuwe blogs, en aangezien ik vakantie heb ben ik maar op mijn gemak de krant gaan lezen met een boterhammetje pindakaas. Toen ik de economie pagina opensloeg las ik een bericht over dat Google opeens naar de 5e plek van meest bezochte websites was gezakt! In mei stond Google nog op de eerste plek van meest bezochte websites met 110,2 miljoen bezoekers in die maand, met Yahoo op 2 met 107,6 en Live search op 3 met 95,7 miljoen bezoekers. Deze cijfers zijn gebaseerd op de VS.

Fase 1 van de zoekmachine optimalisatie

Zo, fase 1 gaat vanaf nu officieel van start. Ik heb het over fase 1 van de zoekmachine optimalisatie van deze website. Wat houdt deze fase 1 nou eigenlijk in?

- Ten eerste een mooi content management systeem die zoekmachine vriendelijk is.
- Ten tweede iedere dag relevante verse content.
- Ten derde geen werk doen om backlinks te krijgen want die ga ik vangen met linkbaiting.

Nieuw domein, nieuwe sandbox

Iedereen kent de sandbox wel. En dat is nou juist het probleem wat ik ga krijgen met deze nieuwe site. Het domein is nieuw, zoekmachine optimalisatie is een behoorlijke niche, dus waarschijnlijk kom ik vandaag of morgen in de sandbox terecht. Een aangezien er niets aan te doen is, zal ik er meteen maar even een testje tegenaan gooien.

Welkom bij optimalisatietips.nl

Zo de eerste blogpost, allereerst welkom allemaal. Ik ga op deze website een hoop artikelen schrijven, ook ga ik veel bloggen over SEO. Hier is alvast een voorproefje van wat al geschreven is of in de maak is en binnenkort op deze site zal verschijnen:

- Onze eigen Nederlandse Google Guy.
- Alles over hoe ik jullie lezers ga gebruiken om mijn eigen blog en die van andere SEOers te promoten.
- Er zullen Top 10 reviews komen waarin een keyword toegelicht wordt.
- En er komen natuurlijk een hoop interessante artikelen aan!

Inhoud syndiceren