Ontwijk de sandbox

Dit is even een hele simpele manier om de sandbox te ontwijken. Er komt binnekort een artikeltje over de sandbox maar aangezien die er nu nog niet is, zal ik even snel uitleggen wat de sandbox ongeveer is. De sandbox is een filter die Google toepast op de zoekresultaten van keywords en keyphrases met hoge concurrentie. De bedoeling van de filter is dat nieuwe websites in een soort van quarantaine komen waardoor ze niet hoog scoren in de resultaten van Google. Dit duurt enkele maanden tot een jaar. Dit heeft Google ingevoerd om spam websites te voorkomen. Het was namelijk zo dat wanneer een blackhat spam website ontdekt werd, werd deze gebanned. Maar een week later stond dezelfde site onder een ander domein gewoon weer hoog in de resultaten.

Let the games begin!

Nou, het is dan zover, ik ben geïndexeerd door Google!

9 geheime tips voor het optimaliseren van je artikelen en blogs

Als je bijvoorbeeld een blog hebt of een site met veel artikelen, dan wil je niet alleen dat die pagina's goed ranken in de zoekmachines, je wilt ook dat ze aantrekkelijk zijn om te lezen. Want dat levert immers geld en soms ook backlinks op. Daarom hier een paar makkelijke tips waar je aan kan denken als je je blogs of artikelen wilt optimaliseren zodat ze meteen aandacht trekken en bekeken worden.

Vaak is het zo dat bijvoorbeeld op een weblog je een lijst ziet met de titels van die blogs met een kort stukje tekst van de blog zelf. Deze moet je optimaliseren om zo veel mogelijk lezers te trekken die op de 'meer lezen' link klikken. We beginnen met de titel.

Titel

Hack: zet adsense in de blogger posts

Ik gebruik zelf altijd blogger voor mijn MFA websites omdat ik hiermee de sandbox ontloop en omdat het gratis is. Maar een nadeel is dat de adsense alleen in de 'contentblocks' mag. Je kan het dus niet mooi blenden aan het begin van je post of aan het eind van je post. En als je de html van de template aanpast wordt automatisch je adsense eruit gefilterd. Maar daar is een oplossing voor.

De adsense code die je krijgt om in te voegen in de body van je website heeft deze elementen in zich: , nu is het zo dat als je de < veranderd door < en > veranderd door > dat de adsense code dan wel goed opgeslagen en weergegeven wordt. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is het op de juiste plek implementeren ervan.

Topanalyse: Hypotheken

We weten allemaal dat er iets meer dan wisselgeld verdiend kan worden in de hypotheken markt. Er zijn daarom ook vele MFA (Made For Adsense) websites die zich richten op deze niche. Ook andere SEO weblogs hebben het over deze niche en hoe veel geld daar in omgaat. Veel SEO's proberen daarom ook zo hoog mogelijk in de SERPs te komen om ook een beetje te verdienen aan die hypotheken. Daarom ga ik hier een top 3 review van de hypotheken niche toelichten.

Top 10 op dit moment voor het zoekwoord 'hypotheken'.

De eerste marketingstunt van deze blog

Ik heb in de welkomstpost al verteld dat er een verhaal in de maak is waarin ik een Nederlandse Google Guy onthul. Dus een werknemer van Google die in Nederlandse forums actief is. Nu zat ik eraan te denken om dit meteen als marketingstunt voor deze blog te gebruiken. Dus bijvoorbeeld de frontpage op ekudos te behalen. Maar dan moet er wel op het artikel gestemd worden. En aangezien ik bijna geen bezoekers heb gaat dat een beetje moeilijk worden...

Daarom kwam ik op het idee andere weblogs erop te wijzen dat ik besta door ze een gepersonaliseerde email te sturen. Maar wordt dit wel geaccepteerd? Zouden ze dan niet denken dat ik ze iets op wil dringen en dat het een averechts effect zal hebben?

Ik hoor graag jullie mening! Je kunt trouwens ook reageren zonder een account.

Ga allemaal Yahoo gebruiken!

Dat Google het meest gebruikt wordt is wel duidelijk, maar waarschijnlijk komt het als een schok als ik zeg dat Live en Yahoo in Nederland helemaal niks zijn. Ik haal namelijk met mijn ringtone sites de volgende aantallen bezoekers binnen:

Yahoo: 52
Live: 25
Google: 1443

Hierbij komen 1333 bezoekers van Google naar 1 site, de rest ranked daar niet hoog in (op 1 na sinds gisteren). Dit is gemeten over drie websites, waar ik de volgende SERP resultaten boek:

Google:
realtones: 1 + (3 sinds gisteren)
moving wallpapers: 1

Live:
realtones: 1 + 2
polyfone ringtones: 8
monofone ringtones: 1 + 2 + 4
truetones: 10
nametones: 3 + 4
naam ringtones: 3 + 4
moving wallpapers: 1 + 2

Yahoo:
ringtones: 1
realtones: 1 + 7
nametones: 2 + 5
polyfone ringtones: 1

Easy verdienen met ringtones

Ik het vorige blogbericht had ik het er al over dat het niet moeilijk was om hoog te scoren in de ringtones markt in Google. Maar het is wel makkelijk geld verdienen, ik ga hieronder naar aanleiding van een bericht op madeforadsense (leuke blog trouwens) even een beschouwing geven van twee manieren van geld verdienen: Adsense en Affiliate.

Adsense
Op deze manier valt weinig te verdienen, de opbrengsten per klik vallen erg laag uit, ik mag over de opbrengsten per klik geloof niets zeggen van Google, maar ik zal even uitleggen waarom het per klik niets oplevert.

Ringtonemarkt te moeilijk? Dacht het niet!

Toen ik begon met webmasteren ben ik eigenlijk begonnen in de ringtonebusiness, waar ik nu nog steeds in zit. Ik maakte net als duizenden anderen gebruik van het affiliate programma ringtonio.nl, en net als duizenden anderen had ik dezelfde content (ben ik blij dat Google geen javascript leest). Maar nu denken velen dat door de hoge concurrentie het zeer moeilijk is om een hoge ranking te krijgen in de zoekmachines. Maar dat is anders dan je denkt.

8 stappen voor een zoekmachine vriendelijke website

Voordat je site geïndexeerd wordt moet je eerst even een paar stappen volgen om je site zo zoekmachine vriendelijk mogelijk te maken.

Statische HTML
Zorg voor statische HTML, dus geen flash, javascripts of andere elementen die zoekmachines niet kunnen lezen. Het is ook aan te raden om geen frames te gebruiken, aangezien dit problemen geeft met pagina navigatie, het is namelijk zo dat Google ieder frame als een aparte pagina ziet, en als je bijvoorbeeld je menu in een apart frame hebt zitten en er komt een bezoeker via Google op een van je frame pagina's dan ziet die bezoeker geen menu en kan dus niet verder je site op.

Semantiek
Semantiek is erg belangrijk, hierdoor geeft je namelijk structuur aan je pagina. Een goede semantiek is bijvoorbeeld het gebruik van H1-tags, H2-tags, <p> voor bij paragrafen enz. Dit is belangrijk omdat H1 en H2 bijvoorbeeld een hogere waardering krijgen dan gewone paragraaf text, het geeft tenslotte aan waar de tekst over gaat.

Inhoud syndiceren