Topreview: Ringtones.nl

Zoals ik al eerder zei is het niet zo moeilijk om in de ringtonemarkt hoge rankings te krijgen en er een beetje geld mee te verdienen. Dus nu ga ik eens kijken naar de optimalisatie van de nr.1 van dit moment op het zoekwoord ringtones: www.ringtones.nl.

Onpage zoekmachine optimalisatie
Het eerste wat mij opvalt is dat er bijna geen tekst op de indexpagina staat. Er staat wel een beetje bij ieder soort product maar het is erg weinig. Zelf ben ik nog steeds van het content is king motto, dus dat had beter gekund bij deze site.

Verder is alles wel semantisch, gebruik van H1, H2 en een goede title tag. Jammer dat er geen gebruik gemaakt wordt van divs en css i.p.v. tables, maar qua SEO maakt dat niet bijzonder veel uit.

De blaue stien

Ik ben weer terug! We hebben lekker gezeild met iedere dag een mooi windje, het was bijna iedere dag lekker warm, een paar dagen een trui aangehad, maar toen hadden we wel de beste wind. Alleen het eerste weekend was wat minder, de wind was te hard en het zonnetje scheen niet. Dus die eerste zondag kwamen we op het geniale idee om door het winkelcentrum van Drachten te banjeren. Hier in Leiden zijn sinds kort de winkels ook open op zondag dus dat moest daar natuurlijk ook het geval zijn. Niet dus. Maar dat geeft niet, Leeuwarden is tenslotte nog geen half uur rijden en de grootste stad in de regio, dus die moeten wel open zijn! Ook niet... Maargoed na ongeveer anderhalf uur in de auto te hebben gezeten zijn we maar weer terug gegaan naar het bungalowtje. Maar zoals iedere zelf respecterende toerist hadden wij ook een boekje met bezienswaardigheden in de omgeving bij ons! Nouja boekje, het was meer een folder. En dat is eigenlijk groot zat voor alle bezienswaardigheden die er daar zijn. Er stond in het boekje dat er een blauwe steen in de buurt was. Dus we waren weer dolenthousiast. Ik zag het al voor me hoe indrukwekkend dat moest zijn!

Op vakantie

Sorry, maar de komende twee weken zullen jullie geen posts van mij zien, ik ben dan op vakantie namelijk. Ik dobber dan ergens rond op het snekermeer. En ik zit hier ergens in een bungalootje te schuilen voor de regen. Maargoed, om jullie toch nog een beetje bezig te houden heb ik nog een paar artikeltjes voor jullie online staan:

Zoekmachine optimalisatie algemeen:
Wat is zoekmachine optimalisatie?
Onpage optimalisatie
Offpage optimalisatie
Leeftijd
8 stappen voor een zoekmachine vriendelijke website

Adwords linkbait

Vandaag las ik op TropicalSEO.com een verhaal dat die site een referrer kreeg van een keyword waar die site niet in de organische resultaten stond maar in de betaalde. Maar de eigenaar van die website had nooit geadverteerd in adwords met die site. Hierdoor kreeg hij het idee dat er iemand anders die regelmatig comments plaatst op zijn blog erachter zat. En wat deed hij? Hij plaatste een link naar die persoon zijn website in een blogpost.

Dit is dus een geniale vorm van linkbaiting. Je moet alleen wel een beetje laten doorschemeren dat jij ervoor hebt betaald zodat er wel een link naar je geplaatst wordt. Hiermee kun je voor een paar cent al een backlink krijgen vanaf een authority site binnen je niche. Dit is natuurlijk vooral bij blogs wel handig om te doen aangezien die persoonlijker zijn dan gewone sites.

BLOOD: Back Link Over Optimization Devaluation

De BLOOD filter (Back Link Over Optimization Devaluation) wordt soms ook wel de BLOOP (Back Link Over Optimization Penalty) filter genoemd, volgens sommigen is het namelijk een penalty, maar zelf ben ik van mening dat het meer een devaluation is dan een penalty. Het idee achter deze filter is dat nieuwe websites die nieuwe backlinks krijgen die lijken op een SEO campagne minder waarde doorgeven. Vaak lijkt het op een SEO campagne als een website opeens veel backlinks krijg van hoge pagerank. Vaak hebben de backlinks ook dezelfde anchortext. Hierdoor krijgen websites een over optimization devaluation waardoor de links minder waarde doorgeven aan de pagina waar ze naar linken.

Verdeel en heers

Dit is een van de belangrijkste tips die ik je kan geven wat backlinks betreft: verdeel en heers. Wat ik hiermee bedoel zal ik zometeen duidelijk maken, maar allereerst zal ik even laten zien wie er allemaal nog geen rekening mee houden: klik hier. Ongeveer een half miljoen dus. Nou wat is nu de tip?

Optimaliseren van Drupal

Voor deze blog gebruik ik de open source software Drupal. Dit is een erg mooie CMS, lekker makkelijk en je kunt er alles mee, maar het is niet echt zoekmachine vriendelijk. Drupal maakt namelijk behoorlijk wat duplicated content aan.

Op deze blog staan er bijvoorbeeld alleen blogposts op de index pagina. Maar ga je naar de /blog pagina in het menu dan krijg je exact dezelfde webpagina als de index. En dat is dus niet de bedoeling. Ik heb dus met pijn in mijn hart de /blog pagina die nog in het menu staat ook moeten blokkeren in de robots.txt.

Neerlandsch trots: onze eigen Google Guy, of toch niet?

UPDATE: Sorry, deze persoon werkt niet voor Google en heeft daar ook niet gewerkt, maar hij heeft er wel veel verstand van. Ik heb nu nog veel van de uitspraken van deze persoon geleerd en ik denk dat jullie er ook wat aan zullen hebben, vandaar dat ik de post laat staan voor de tips die deze persoon geeft op tbforum. Maar hij is dus geen Google Guy.

Ik ben al een tijdje lid van het oudste en grootste webmaster forum van Nederland, TBforum.nl. En al die tijd loopt er al een soort GoogleGuy op dat forum rond. Tenminste, het gerucht ging dat deze persoon voor Google werkte. Deze GoogleGuy is nog regelmatig online maar post bijna niet meer helaas. Maar de berichten die hij plaatste wijzen erop dat hij veel verstand van zaken had, zo wist hij al dingen die pas een jaar later door de mainstream SEOers ontdekt werden.

De eerste SERP posities

Toen ik daarnet even de statistieken bekeek zag ik dat ik al bezoekers had uit Google. Nu is dat normaal gesproken niet zo heel bijzonder, maar ik heb zelf expres nog niets aan de offpage SEO gedaan, dus nog geen linkbuilding gedaan. Hoewel het wel een beetje begint te jeuken om eens een flinke shitload backlinks naar deze site te verwijzen. Maargoed, dan loopt het sandbox onderzoekje in de soep.

Honderden backlinks door domainexploiting

Terwijl ik de vorige weblogpost aan het typen was kreeg ik meteen inspiratie voor dit bericht. Ik had het erover dat op deleteddomains.com veel domeinen stonden die diezelfde dag nog verlopen waren. Als je nu eens een paar domeinen zoekt binnen je niche en kijkt of ze veel backlinks hebben met Yahoo, dan kun je natuurlijk die domeinen 301 redirecten naar je eigen domeinen waardoor de linkjuice ook automatisch doorstroomt. Als het ook nog eens oude domeinen zijn is dat helemaal mooi!

Inhoud syndiceren