Wat willen jullie zien op deze website?

Ik kreeg een tijdje terug een mailtje van iemand die het erg ingewikkeld vond wat op deze website stond, en gelijk heeft hij, ik praat vaak met ingewikkelde termen. Hij vroeg of ik misschien andere websites wist waar informatie over zoekmachine optimalisatie stond voor beginners. En toen ik aan het zoeken was naar websites met informatie voor beginners viel het me op dat er maar weinig websites zijn die goede informatie hebben voor beginners. Ik heb daarom drie artikelen geschreven voor beginners.

Ik wil nu jullie input vragen, wat willen jullie zien op deze website? Laat gewoon een berichtje achter in de comments (registreren hoeft niet) met waar je graag meer over zou willen weten, en ik schrijf er een artikel over. Ik doe het graag, en geheel gratis natuurlijk.

Let goed op voordat je een tuinhuis gaat kopen!

Heb je altijd al een tuinhuis in je tuin willen hebben? Dan moet je op een paar dingen wel goed opletten want voor je het weet kom je voor verassingen te staan. Daarom heb ik hier 5 dingen waar je op moet letten voordat je een tuinhuisje wilt gaan kopen.

- Onderhoud van een tuinhuis
Als je een tuinhuis hebt gekocht dan moet je het nog wel onderhouden, dit kost tijd en geld. Let bijvoorbeeld op goede beits, en check je tuinhuis vaak op houtrot.

- Vergunning
Soms moet je een vergunning hebben om een tuinhuis te mogen hebben, dit hangt wel een beetje af van de gemeente waar je woont en hoe groot het tuinhuis is. Ook kan het zijn dat je een bouwvergunning nodig hebt om het tuinhuis ook daadwerkelijk te mogen bouwen, dit hangt ook van de gemeente waar je woont af.

- Zelf bouwen of laten doen?

Authority testen

Ik ben een regelmatige lezer van Netters.nl en die site is erg sterk in hun authority. Dit wil zeggen dat ze vaak gecrawled worden door Google en dat als ze een blogbericht ergens over plaatsen ze vaak erg hoog te vinden zijn in de zoekresultaten van Google. Ze hebben gisteren bijvoorbeeld een blogpost geschreven over Blogmij.nl. Als je nu zoekt op blogmij in Google staat dat bericht op de tweede plek, onder blogmij zelf.

Zoekmachine optimalisatie voor beginners

Ik heb de laatste dagen een paar artikelen geschreven voor de beginnende SEO's. Deze beginners artikelen zijn te vinden in Zoekmachine optimalisatie voor beginners.

Ik raad je aan te beginnen met het artikel "Hoe werkt een zoekmachine?". Hierin leg ik in een begrijpelijke taal uit hoe een zoekmachine zoals Google werkt. Hierin probeer ik duidelijk te maken hoe een zoekmachine ongeveer 'denkt'. Het artikel dat je daarna kunt lezen is Hoger komen in Google Hierin leg ik de belangrijkste factoren uit die een rol spelen bij het hoger scoren in Google. Dit artikel is qua lengte een beetje uit de hand gelopen dus neem er de tijd voor :-).

Hoger komen in Google

In dit artikel ga ik een paar factoren toelichten die een rol spelen bij het hoger scoren in Google. Ik heb het in dit artikel over Google omdat dit in Nederland de meest gebruikte zoekmachine is. Daarnaast is het de meest geavanceerde zoekmachine, dus als je je website goed optimaliseert voor Google is de kans groot dat je ook hoog zult ranken in andere zoekmachines.

Er zijn veel factoren die een rol spelen bij de ranking van je website in Google. Je kunt veel geld verdienen met je bedrijf of website als je veel bezoekers krijgt uit Google. Daarom zijn er veel SEO's (search engine optimizers, oftewel zoekmachine optimaliseerders) die er alles voor doen om hun websites aan die factoren aan te passen. Hiervoor doen ze zelfs zogenaamde black hat trucjes. Dit houdt simpelweg in dat ze de zoekmachine spammen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan verborgen teksten. Stel je wilt hoog scoren op het zoekwoord hypotheken dan zet je gewoon een hele lange tekst waar heel vaak het woord hypotheken in voor komt op je website in dezelfde kleur als de achtergrond zodat je bezoekers het niet kunnen zien, maar zoekmachines wel. Dit is zoekmachine spam. Dit is iets wat Google niet wil. En Google doet er dus alles aan om deze spam uit hun zoekmachine te verwijderen. Dit gaat soms wel ten koste van de legitieme white hat SEO praktijken.

Paid links penalty: manually or algorithmically? 9 characteristics of paid links

We now have ourselves a brand new Google penalty: the paid links penalty. Now every website who sells or buys textlinks for Pagerank (that means without a nofollow) gets penalized with a lower pagerank. Well, I say, like good old Metallica used to say: "So What!". But when you're earning money from selling links on your high pagerank websites you'll probably do care!

Paid links penalty: de 8 kenmerken van betaalde links

We hebben er nu officieel een nieuwe Google penalty bij, de paid links penalty. Een tijdje terug waren de webdirectories al de lul, nu zijn ook de andere sites dat. De penalty houdt in dat je pagerank daalt als je links verkoopt op je website. Een meevallertje is dat je ranking in Google niet daalt.

Wel grappig is dat een van mijn websites een pagerank verlaging heeft gekregen terwijl ik helemaal geen links verkoop op die site! Wel gedaan trouwens, maar daar ben ik een half jaar geleden mee gestopt. Maar waarom heb ik dan toch een lagere pagerank gekregen?

Wat ik denk is dat je dit meer moet zien als een irrelevant outbound links penalty dan een paid links penalty. Natuurlijk het gaat om de paid links, maar hoe herken je een paid link? Google kan niet in je portemonnee kijken.

Online geld verdienen is niet zo moeilijk

Een paar dagen terug kwam ik een erg leuke manier tegen van online geld verdienen. Namelijk het weggeven van een GRATIS ebook en er betaald voor krijgen. Het enige wat je hoeft te doen is je aan te melden en anderen je link sturen. (Zoals ik nu aan het doen ben).

Het ebook zelf is niet erg groot, 44 paginaatjes. Maar toch leuk om gratis te krijgen niet waar? Het ebook gaat vooral over hoe je offline marketing kunt gebruiken om je inkomsten te vergroten. Ik heb het ebook nog niet helemaal gelezen, maar daar gaat het ook niet om denk ik. Het gaat natuurlijk om het geld wat je ermee kunt verdienen. Je kunt namelijk $1,- verdienen voor iedereen die zich onder je aanmeldt. En aangezien ik zelf ook wel wat wil verdienen wil ik jullie allemaal vriendelijk verzoeken je aan te melden onder mijn link, om zo zelf ook geld te gaan verdienen.

http://www.IM-Myth.com/omewous

De actie loopt nog tot 9 oktober dus je moet wel snel wezen.

De lijst der lijsten

We houden allemaal van lijstjes, dit heb ik al eens eerder getipt voor het schrijven van artikelen en wat blijkt? Het is de meest gewaardeerde post op dit moment op Optimalisatietips.nl. Dus bij deze even een lijst der lijsten in de internet marketing wereld.

101 Link building tips to market your website
24 Nederlandstalige SEO blogs
14 Favoriete zoekmachine marketing blogs
27 Lessen over bloggen

Advortex Affiliate Marketing SEO Contest

Ik zag net deze SEO contest op tbforum voorbij komen, de Advortex affiliate marketing seo contest, en dacht meteen aan het feit dat ik hiermee deze blog kan promoten. Ik kan namelijk meedoen aan de contest -> hoog scoren in Google -> alle andere deelnemers zien mijn mooie weblog -> iedereen klikt op de adsense advertenties -> ik met vervroegd pensioen. Dus bij deze de contest pagina waarmee ik mee ga doen.

Het is de bedoeling dat ik zo hoog mogelijk in Google zie te komen op de keyphrase "Advortex affiliate marketing seo". Nu zijn dit mooie woorden want ik vind het zowiezo niet heel erg om een hoge ranking te krijgen voor de woorden marketing en SEO. Daarnaast heb ik mezelf ook altijd al voorgenomen om de affiliate wereld hier toe te lichten en dan is deze Advortex affiliate marketing seo contest een mooie stimulans.

Inhoud syndiceren