Blog van Wouter

Gratis link van een pagerank 8 .edu site

Normaal gesproken vind ik pagerank niet echt interessant. Vooral omdat ik ook met een lage pagerank hoog kan scoren in de zoekmachines, en daar gaat het om. Maar vaak kan het je wel een idee geven van de authority van een website. De authority van een website wordt bepaald door de authority en relevantie van de websites die naar je linken. De pagerank van een website wordt bepaald door de hoeveelheid backlinks en de pagerank van die backlinks. Vaak is het dus zo dat als een website bijvoorbeeld een pagerank 8 heeft, het ook een hoge authority heeft. De site heeft immers veel backlinks, en zelfs als die links weinig relevantie en authority hebben, dan zijn het er toch genoeg om gecombineerd een hoge authority door te geven. Kortom, aan een pagerank 8 pagina is vaak te zien dat die pagina ook wel wat authority heeft. Maar naar mijn mening gaat dat pas op vanaf pagerank 6 ongeveer.

The Grid: 10.000 keer sneller internet

Het begon allemaal in CERN in 1989, Tim Berners-Lee ontwierp een nieuw project: World Wide Web. Dit project was bedoeld om te communiceren met andere wetenschappers over de hele wereld. Dit was een snelle vorm van communicatie die nodig was om nieuwe deeltjes uit het standaardmodel van de natuurkunde te vinden.

Privacy en Google, het botst een beetje

Ik ben op dit moment hard aan het leren voor mijn centraal examen van komende twee weken. Morgen begin ik met Nederlands, net nog even geoefend en een 7.7 gehaald als ik vorig jaar examen had gedaan. Dus dat gaat goed komen.

Maar ik heb de laatste dagen een artikel geschreven over Google en wat het allemaal over ons internetters weet. En dat is uiteindelijk best wel veel, bleek.

Wist je bijvoorbeeld dat als je geen een van de diensten van Google gebruikt je toch kunt opduiken in de interne database van Google, sterker nog, als je dit blogbericht leest is het al te laat voor je...

Google, please don't be evil

Er is leven er is leven!

Ik heb al een hele tijd niets meer geplaatst op deze site, mijn excuses hiervoor! Ik heb namelijk een nogal drukke periode achter de rug gehad. Ik zit in mijn examenjaar (6VWO) en steven nu af op de eindexamens die 19 mei gaan beginnen. Ik heb na iedere vakantie die ik gehad heb meteen een tentamen periode gehad dus eigenlijk heb ik weinig vrije tijd meegemaakt dit jaar. Daarnaast heb ik nog wat projecten voor klanten moeten opleveren, en daar is ook behoorlijk wat tijd in gaan zitten.

Ik zal hopelijk wat meer gaan updaten, de komende periode zal het niet erg veel zijn, maar ik hoop iedere week wel een of meerdere posts te plaatsen. Tot ik mijn examens gehaald heb en op vakantie ben geweest zal het dus nog rustig zijn, maar niet dood. Maar na 10 Juni heb ik een maand of 3 vrij voordat ik ga studeren, en dan kan er natuurlijk meer geblogd worden.

Google, ik mis nog iets

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets gepost heb op deze blog. Ik heb het ook erg druk gehad, komende twee weken heb ik het weer erg druk met schoolexamens. Ze zijn tegenwoordig zo slim geweest om 4 examenperiodes in een examenjaar te stoppen, en ook nog eens 3 in de jaren ervoor. Maargoed, dat is om ons pubertjes een beetje pienter te houden.

Normaal gesproken kan Google me altijd erg goed helpen met mijn huiswerk. Bijvoorbeeld als ik weer eens geen idee heb hoeveel ee's er in ideeën zitten. Ook heeft Google een mooie vertaalfunctie bij het vertalen van Engelse teksten (kijk, of Google het nou voorzegt of het woordenboek, dat maakt natuurlijk ook niet uit). Google is alleen wat sneller.

Maar vandaag heeft Google mij voor het eerst sinds lange tijd in de steek gelaten. Hier is mijn verhaal.

Statistieken van November

Ik heb afgelopen maand ergens in een reactie op een andere SEO blog beloofd dat ik op deze blog statistiek van deze site zou publiceren. Het enige probleem is dat ik er niet echt lekker over op kan scheppen aangezien de hoeveelheden nou niet overdonderend zijn. Hier even een samenvatting van Google analytics.

Visits: 370
Pageviews: 1232
Pages/visit: 3,33
Bounce rate: 59,46%
Avg. time on site: 00:02:47
New visits: 75,68%

48% komt uit zoekmachines, 43% zijn referrers en 9% is directe traffic. Keywords waar de meesten naar zoeken voor ze naar deze site komen zijn: 'Advortex', 'backlink over optimization devaluation' en 'geld verdienen met ringtones'. De beste referrers zijn aanmeld.startpagina.nl, symbaloo.com en andrescholten.nl verder zijn Netters en Stumbleupon ook veel terug te vinden in de resultaten.

De authority van deze site

Ik heb laatst een klein testje gedaan om te zien hoe het gesteld staat met de authority van deze website. En ik moet zeggen dat ik zeker niet teleurgesteld ben! De test hield in dat ik een bericht schreef over een onderwerp dat totaal niets met de website te maken had om te zien hoe hoog het zou scoren in de resultaten van Google. Dit heb ik gedaan met een bericht over het kopen van een tuinhuis. Nu zie ik dat ik op de 7e plek binnen gekomen ben in Google (Mirror). Ik vind dat ik dat nog best wel aardig gedaan heb. Ik heb natuurlijk expres keywords uitgekozen die niet zoveel concurrentie hebben, en die ook nog een beetje Adwords adverteerders hebben. Zodat het makkelijker meetbaar is, en er wat mee te verdienen valt.

SEO contest: vakantietraveldir

Ik vind het altijd leuk om met SEO contests mee te doen. Ik doe al mee met de Advortex affiliate marketing seo contest. En heb al meegedaan aan de pvmultimedia seo contest en de ambatchdotcom seocontest. Nu ga ik ook meedoen met de SEOlinks vakantietraveldir seo contest. Het lijkt met leuk om eens met deze contest mee te doen, want de vorige twee contests waarbij ik mee deed waren gepromoot op tbforum.nl en nu wordt het georganiseerd door SEOlinks. Het probleem van contests die op tbforum gepromoot worden vind ik dat iedereen overal een probleem over maakt. Ook zie je niet veel uitzonderlijke SEO technieken voorbij komen. Vaak zijn het wat site wide links en wat directory links die het hem doen.

Wat willen jullie zien op deze website?

Ik kreeg een tijdje terug een mailtje van iemand die het erg ingewikkeld vond wat op deze website stond, en gelijk heeft hij, ik praat vaak met ingewikkelde termen. Hij vroeg of ik misschien andere websites wist waar informatie over zoekmachine optimalisatie stond voor beginners. En toen ik aan het zoeken was naar websites met informatie voor beginners viel het me op dat er maar weinig websites zijn die goede informatie hebben voor beginners. Ik heb daarom drie artikelen geschreven voor beginners.

Ik wil nu jullie input vragen, wat willen jullie zien op deze website? Laat gewoon een berichtje achter in de comments (registreren hoeft niet) met waar je graag meer over zou willen weten, en ik schrijf er een artikel over. Ik doe het graag, en geheel gratis natuurlijk.

Let goed op voordat je een tuinhuis gaat kopen!

Heb je altijd al een tuinhuis in je tuin willen hebben? Dan moet je op een paar dingen wel goed opletten want voor je het weet kom je voor verassingen te staan. Daarom heb ik hier 5 dingen waar je op moet letten voordat je een tuinhuisje wilt gaan kopen.

- Onderhoud van een tuinhuis
Als je een tuinhuis hebt gekocht dan moet je het nog wel onderhouden, dit kost tijd en geld. Let bijvoorbeeld op goede beits, en check je tuinhuis vaak op houtrot.

- Vergunning
Soms moet je een vergunning hebben om een tuinhuis te mogen hebben, dit hangt wel een beetje af van de gemeente waar je woont en hoe groot het tuinhuis is. Ook kan het zijn dat je een bouwvergunning nodig hebt om het tuinhuis ook daadwerkelijk te mogen bouwen, dit hangt ook van de gemeente waar je woont af.

- Zelf bouwen of laten doen?

Inhoud syndiceren