Supplemental results, wat zijn het en hoe kom ik er weer uit?

Het is de nachtmerrie van iedere SEO: de supplemental results. De supplemental results zijn een aparte index naast de gewone index. Maar het probleem hierbij is dat als er geen resultaten in de gewone index zijn, of je zit aan het eind van de resultaten van de gewone index dat dan pas de supplemental index komt. Dus als je site of pagina's van je site in de supplemental index zitten, heb je een probleem want je zult bijna geen bezoekers uit Google krijgen.

Hoe herken ik de supplemental index?
De supplemental index herken je aan de toevoeging: toegevoegde zoekresultaten naast je URL in je Google listing. Je kunt zien welke pagina's in de supplemental index zitten door de site: query in Google.

Hoe kom ik uit de supplemental index?
Dit is eigenlijk het belangrijke gedeelte. Als je eenmaal in de supplemental results zit wil je er zo snel mogelijk weer uit. De oplossing hiervoor is niet zo heel moeilijk.

Je moet Google zien te overtuigen dat jouw webpagina in de gewone zoekresultaten moet komen. Hier komen dus wat tips:

Meer unieke content in op je pagina
Het komt vaak voor dat een pagina in de supplemental index komt omdat het een duplicaat is van een andere pagina, ook komt het voor dat bijna lege pagina's in de supplemental results komen omdat er bijna geen tekst op de pagina staat en de pagina dus eigenlijk nergens over gaat. Zorg dus dat er op iedere pagina een mooie hoeveelheid unieke content staat.

Unieke titels en meta description
Zorg dat iedere pagina een unieke title tag heeft, en een unieke meta description. Dit geeft aan waar de pagina over gaat en zorgt ervoor dat je pagina minder snel als duplicate content wordt gezien met andere pagina's die diezelfde title en description hebben.

Links naar interne pagina's
Zorg ervoor dat er links naar je interne pagina's verwijzen. Vaak heeft een website honderden links naar de index, maar 0 naar de onderliggende pagina's. Laat dus een paar linkjes naar de onderliggende pagina's verwijzen als het kan. Ook kan het helpen om je pagina's niet te diep te wortelen. Als Google eerst 5 pagina's diep moet crawlen om eindelijk je pagina te vinden, krijgt deze pagina minder waarde dan een pagina die vanaf de index gelinkt wordt.

Authority links
Zorg dat er authority sites naar je linken, deze websites hebben vaak hoge trust in Google waardoor ze die trust doorgeven aan je pagina.

Op deze manier kun je dus uit de supplemental results komen. Maar het is natuurlijk beter om het meteen goed te doen zodat je er niet eens in komt.

Hier nog meer over de supplemental results:
Matt cutts video blog over supplemental results
Damned to Google hell: supplemental results
What are Google supplemental results?