Praktische tips om hoger te komen in Google

In het artikel "Hoger komen in Google" heb ik een paar factoren uitgelegd die een rol spelen in de ranking van je website in Google. Nu is dat allemaal heel leuk, die theoretische kennis, maar je hebt er pas wat aan als je het toepast. Wat ik zelf altijd moeilijk vond was de overstap van theorie naar praktijk. Ik wist heel veel van SEO af, maar mijn websites hadden geen hoge rankings omdat ik simpelweg niet wist waar ik moest beginnen en waar de links te halen waren. Daarom ga ik je nu een steuntje in de rug geven door vast een beginnetje te geven in linkbuilding.

Startpagina's
Er zijn honderden startpagina websites op internet te vinden. De meest bekende is startpagina.nl. Andere goede startpagina's waar je link vaak aangemeld wordt zijn:
Startpagina.nl
Startkabel.nl
Webguide.be
Jouwpagina.nl
Er zijn er nog veel meer natuurlijk, maar dit zijn de grootsten en deze hebben de meeste authority. Webguide is bijvoorbeeld een hele goede, deze brengt niet alleen veel authority, maar stuurt ook veel bezoekers door. Dit geld ook voor startpagina.nl. Jouwpagina.nl is van mindere kwaliteit, maar wel makkelijk om daar je link op te krijgen.

Als je je website wilt aanmelden bij een startpagina zoek dan de startpagina's die wel met het onderwerp van je website te maken hebben. Dan hebben de links meer waarde en de kans is groot dat je geaccepteerd wordt. Je zult ook sneller geaccepteerd worden als je een link terug plaatst. Dit zou ik ook altijd bij de aanmelding vermelden. Je maakt ook een betere indruk als je de link terug al van te voren op je website geplaatst hebt en ze verteld waar de link te vinden is.

Maak ook even een lijstje van keywords die je belangrijk vind voor je website. En vraag of ze die keywords willen gebruikden als achortexten. Let wel op dat je het niet overdrijft, dan kan het zijn dat je teveel links met dezelfde keywords krijgt naar je domein, en dan kun je gelazer krijgen met een BLOOD.

Edu links
Harvard.edu is een website met veel authority. Een link vanaf zo'n website geeft ook veel authority door aan je website. Helaas zijn .edu links vaak niet relevant aan het onderwerp van je website. Maar toch geeft het een goede authority boost. Je kunt bij H2OBeta van Harvard een H20 playlist aanmaken. Hierin kun je een associated link plaatsen, en dat is natuurlijk heel toevallig een link naar jouw site. Daarnaast is het idee van die website dat je links naar informatie over een bepaald onderwerp op je eigen playlist zet om zo een verzamel pagina te maken over een bepaald onderwerp. En zo kun je de pagina nog relevant maken aan het onderwerp van je eigen site ook! Dit is zeker een aanrader om je aan te melden, want een betere link is er bijna niet te krijgen!

Webdirectory's
Er zijn duizenden directory's op internet, dit zijn een soort startpagina's maar dan Amerikaans. Het zijn websites met verschillende categorieën waar allemaal links over de categorie in staan. Het kan geen kwaad hier je link aan te melden. Je komt vaak in een relevante categorie te staan en het is vaak gratis. Als het niet gratis is moet je het niet doen. Er zijn duizenden directory's op internet en ervoor betalen is het eigenlijk niet waard naar mijn mening. Ik zou ook de directory's waar je een link terug moet plaatsen zoveel mogelijk vermijden. Op deze site staan meer dan 6500 webdirectories waar je je website kunt aanmelden. Zeker het bekijken waard!

Zo, dit is een beetje de basis van je linkbuilding. Je bent er nog lang niet als je dit gedaan hebt. Je zult, zeker bij zoektermen met veel concurrentie, meer links moeten gaan zoeken. Op een gegeven moment begin je het wel door te krijgen en dan moet je gaan uitkijken dat je niet teveel links per maand gaat aanvragen :-)! Als je nog verder wilt linkbuilden raad ik je aan om eens te kijken hoe je concurrenten aan hun links komen. Dit kun je doen met behulp van Yahoo! SiteExplorer.