Over optimalisatietips.nl

Hoi, ik ben de eigenaar van deze website, Wouter van der Meij. Ik ben op dit moment 18 jaar oud. Een paar jaar terug had mijn vader uitgelegd wat websites waren, ik vond het helemaal geweldig dat iedereen zomaar een website op internet kon zetten die iedereen van elke plek in de wereld kon bezoeken. Dus ik wilde eigenlijk ook wel zo'n website maken. Op een dag had ik mijn eerste website af, gemaakt met een WYSIWYG editor. We hadden zelf alleen nog internet via de telefoonlijn, en ook dat moest dwars door de kamer gelegd worden als we wilden internetten. Dus eigenlijk had ik geen internet. En mijn vader vertelde mij dat het heel veel geld kostte om een website op internet te zetten. Nou... daar zat ik dan met mijn mooie content loze website waar ik weken mee bezig was geweest.

Maar later kregen we een ADSL verbinding. En ik kwam erachter dat er ook free hosting bestond. Dus ik had al snel mijn eerste gratis website op internet geplempt. Maar ik wilde meer...

Op een gegeven moment kreeg ik een subdomein onder het familiedomein die mijn vader beheerde. Ik kreeg toen een beetje in de gaten dat er geld te verdienen viel met mijn hobby en al snel had ik mijn eerste adverteerder. Ik weet nog dat ik die advertentieplek van 468x60 banner bovenaan de website verkocht had voor 10 gulden voor 4 maanden! En op een gegeven moment viel mijn oog op zoekmachine optimalisatie.

Dit is het moment waarop mijn hobby echt uit de hand liep. Ik begon namelijk interesse te krijgen voor zoekmachine optimalisatie. En al snel had ik mijn websiteje omgebouwd tot een PR5 keyword stuffed blackhat SEO site waar ik ringtones verkocht. Uiteindelijk geen ringtone verkocht en mijn site werd gebanned door Google.

Maar dit stopte mij niet, ik begon nieuwe ringtonesites, dit keer white hat en ik bereikte een mooie posities op ringtone gerelateerde termen in Google.

Daarna ben ik een website begonnen over zoekmachine optimalisatie, ten eerste om meer geld te verdienen en ten tweede om mij te vestigen in de SEO blogosphere en misschien in de toekomst SEO aan te bieden op freelance basis, of te gaan werken bij een SEO bedrijf.

Dus daar zit ik nu. Het lijkt allemaal of ik het in een maandje had kunnen doen, maar ik heb er denk ik toch wel een jaar of 6 over gedaan om hier te komen. Ik ben op dit moment 18 jaar oud en werk als vakkenvuller bij de AH, mede omdat ik niet geheel afhankelijk wil zijn van mijn inkomsten uit mijn websites. Ik zit op VWO en doe dit schooljaar examen, daarna wil ik Technische Informatica gaan studeren in Delft.

Maar in de tussentijd ga ik eerst even een geniale zoekmachine optimalisatie website opbouwen met informatie voor beginners zoals ik ooit was, en gevorderden. Informatie over geld verdienen met je site, zoekmachine optimalisatie, adsense en alles wat er maar in mij opkomt om over te schrijven.